OFICJALNY SKLEP PARTNERA

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakiego MOD-a polecacie?
ROM-y
Jaki ROM będzie dobry?

I jeszcze się okazało, że to jest A853, nie droid, jednak żadnych różnic nie widzę, czy mogę na nią wgrać ROM-a pod Milestone? Na pudełku jest napisane Milestone, ale z tego co sprawdzałem, te telefony inaczej się nazywają. O co chodzi?
Odpowiedz
Z tego co zauważyłem, moja Milestone też była A853 i zapewniam że, żeby nie robić dosłownej reklamy, na "pewnym największym polskim forum Android" jest dział jej poświęcony i tam są właśnie dostępne ROMy. Ogólnie Milestone są cztery generacje, Twoja dziewczyna posiada pierwszą (czyli taką jak miałem i ja).
A różnica w nazwie jest bardzo prosta: Droid został wypuszczony na rynek amerykański, Milestone na europejski. Taka sama jest różnica między np SE K300 a K300i - pierwszy na rynek azjatycki, drugi na rynek europejski. I w sumie tyle różnic.
A co do ROMów - wgraj może najpierw najświeższą wersję CyanogenMod7, daj dziewczynie, niech sobie sprawdzi jak to wygląda. Potem wgraj jej CyanogenMod9 i daj jej do porównania. Jak się nie spodoba, zawsze można wrócić na CM7.
Pamiętaj, że wszystko wgrywasz na własne ryzyko i nikt z forum nie ponosi odpowiedzialności za możliwe ewentualne uszkodzenia Twojego urządzenia!
NIE pomagam na PW, od tego jest forum!

Podoba Ci się mój soft? Pomogłem w jakiś sposób? Podziękuj
Odpowiedz
podejrzewam, ze CM9 nie bedzie za płynnie działać, ale zobaczę jutro Victory No dobrze, uspokoiłeś mnie z tymi nazwami i numerami- jutro powinienem już się za to zabrać Victory
Odpowiedz
Kartę pamięci jakiej pojemności ma Twoja dziewczyna w telefonie?
Pamiętaj, że wszystko wgrywasz na własne ryzyko i nikt z forum nie ponosi odpowiedzialności za możliwe ewentualne uszkodzenia Twojego urządzenia!

Odpowiedz
chyba z 4 giga, z tego co kojarze Exciting Myślę, że wszystko, co potrzebne się tam zmieści
Odpowiedz
Do stabilnej pracy CM9 na Milestone potrzebne jest wykonanie partycji EXT (już nie pamiętam której) na karcie pamięci. Partycję tą wykonuje się aby było gdzie instalować aplikacje, gry itd bo sam już CM9 zajmuje sporo i może nie być miejsca - tak mniej więcej. Niby wystarcza partycja o rozmiarze 500MB, chociaż ja sobie dawałem dla pewności 1GB

Odpowiedz
I wszystko ładnie poszło Victory Telefon śmiga aż miło- procek podkręcony do 1ghz, płynność i jeszcze raz płynność. Mam jeszcze pytanko: przed instalacją w open recovery stworzyłem backup i myślałem, że jak go przywrócę, to będe mieć wszystkie aplikacje, kontakty itp. z powrotem, jednak spowodowało to przywrócenie system Exciting jakoś mi nie zależy na tamtych danych, bo dużo tego nie było, jednak czy wie ktoś jak to bez większej roboty zrobić? Big_smile
Odpowiedz
To w OpenRecovery można było zrobić backup? Nawet nie wiedziałem o tym, swój backup (kontaktów i kalendarza) robiłem na kartę pamięci z poziomu telefonu, przed wgrywaniem ROMa.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości