OFICJALNY SKLEP PARTNERA

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LG G2 i zakłócenia obrazu na połowie ekranu
Witam. Mam taki problem z telefonem, że skacze mi dół ekranu. Nieraz tak, że nie jestem w stanie go użytkować. Gdy go uruchomilam ponownie to w miejscu gdzie ekran podskakuje (dolna połowa telefonu) pojawił się kolorowy pasek (jak w zepsutym telewizorze), wie ktoś co robić?
Odpowiedz
Oddać na gwarancję ewidentnie wada fabryczna. Chyba że telefon ci spadł lub go zalałaś jeżeli nie to wina taśmy Big_smile
Confused
Odpowiedz
Ale już mu przeszło... Może to od upału? Jak myślicie?
Odpowiedz
Jeśli taśma nie łączy, to wróci.
Z własnego doświadczenia ze najczęściej jak się cos samo szybko naprawiło, to sie też szybko samo zepsuje Victory
Odpowiedz
Ale teraz tytuł jest nieprawdziwy. Ja mam obraz cały... tylko podskakuje. Czemu taka zmiana?
Odpowiedz
Skoro obraz jest, i tylko podskakuje (ja zrozumiałem że nic nie widać tylko jest taki "szum"), to znaczy, że taśma jest ok. Jest to spowodowane tym że procesor graficzny podaje sygnał nie taki jaki być powinien lub chipset zniekształca ten sygnał i owszem może być to spowodowane wysoką temperaturą. Ja w E7 tak miałem, że gdy się bardzo nagrzała, zaczęła wariować, sama włącza aplikacje, itp, ale z tą różnicą, że pomagało wyłączenie i włączenie. Jeśli u Ciebie nie pomogło, może to wskazywać na trwałe uszkodzenie układu, lub na to że po włączeniu nadal trzymał wysoką temperaturę. Jeśli znów ci się tak zdarzy, spróbuj przenieść telefon do chłodnego pomieszczenia, lub jakoś go ochłodzić. Wynikiem podziel się oczywiście z nami bo mnie to zaciekawiło Big_smile
Odpowiedz
Słyszałem ze z wersjami potrafią dziać się cuda tzn 32 gb Victory Ale żeby coś takiego działo się z ekranem no to masakra. Wgrał bym na twoim miejscu custom roma jakiegoś cm dla sprawdzenia. Lub zbił system do 4.2.2 Big_smile
Confused
Odpowiedz
R.I.P. LG G2...
Umarł.
Nie da się go użytkować... Teraz cały obraz podskakuje.. Co ciekawe czujniki pozostały bez szwanku. Gdy "na pamięć" wciskam klawisze to wszystko działa bez zarzutów.. Jutro będę dzwonić do sieci.. Nie wiem czy mam go zanieść do sieci telekomunikacyjnej, w której był brany czy do salonu LG Undecided Już nigdy LG! Kiedyś mi poszła taśma w LG cookie jakieś 4 lata temu.. Ale myślałam, że już jest o.k. z tą firmą. Cóż, trzeba pójść na gwarancję i pozbyć się telefonu i zainwestować w SG tylko nie wiem który... Za to samsunga starego mam już 7 lat i jest nie do zdarcia... Napiszę Wam co mi w sieci powiedzieli. Narazie musiałam wszystkie niecenzuralne treści z niego usunąć Grimace
Odpowiedz
Jeżeli to telefon na abonament to zanieś do operatora.
[Obrazek: sigpic1637_6.gif]

Telefon: S24 Ultra SM-S928B /S22 Ultra SM-S908B / S10+ SM-G975F
Telefon: 2x Note 9 SM-N960F / Note 2 GT-N7100 / Note GT-N7000
Tablet: Tab S5e SM-T720 / 2x Tab S6 Lite SM-T610 / Tab 3 8.0 SM-T310 
Dodatki: Watch 4 Classic 46 SM-R890 / Watch 4 Classic 42 SM-R880 
Nokia: 700 / N95 8GB / N73 / E63-1 / E71-1 / E72-1 / 5530
Odpowiedz
Mam złożyć wniosek do firmy zajmującej się naprawą bo sieć ma z nimi umowę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości