OFICJALNY SKLEP PARTNERA

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy android już niebawem?
Cytat:

Dopiero niedawno producenci zaczęli wydawać aktualizacje do najnowszej wersji Androida 5.0 Lollipop a już pojawiają się doniesienia o premierze kolejnej wersji systemu od Google. Niedawno na stronie producenta urządzeń z serii Android One pojawiła się informacja, że będą one działać pod kontrolą systemu Android 5.1. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby Google zapowiedziało premierę nowego systemu.

Minęło kilka dni, lecz firma z Mountain View nie komentuje sprawy. Być może rąbka tajemnicy uchylił Mo Versi – wiceprezydent ds.zarządzania produktami HTC. Na pytanie użytkownika o naprawę problemów w HTC M7 Google Play Edition odpowiedział, że naprawa błędów będzie związana z następnym wydaniem MR od Google, które pojawi się w marcu.

Czy to będzie Android 5.1? Niestety nikt tego nie wie, ale wszystko na to wskazuje. Swoją drogą w Geekbench został dostrzeżony Nexus 5 z Androidem 5.2. Czy Google pracuje już nad nową wersją swojego systemu? A może to tylko fake udostępniony, aby jeszcze zrobić jeszcze większe zamieszanie?

Źródło:Arkadiusz Melarski
Confused
Odpowiedz
Hehehe jeszcze wiele sprzętów nie ma swojej wersji "lizaka" a oni biegną z kolejnymi odsłonami już do przodu. Ich prawo, teraz w ogóle jest taki trend, że zamiast wydania odpowiedniej łatki po prostu pracuje się na nowszą wersją systemu, która nie będzie miała błędów poprzedniczki.
Odpowiedz
ehhh co za problem zmienić w na wersje androida nawet 6.0 ?
Odpowiedz
Nie ma żadnego. Ale android potwierdza o nowym upade-cię do wersji 5.1 Big_smile Na dniach oczywiście
Confused
Odpowiedz
Wiadomo może co ma wnieść aktualizacja do 5.1?
Pamiętaj, że wszystko wgrywasz na własne ryzyko i nikt z forum nie ponosi odpowiedzialności za możliwe ewentualne uszkodzenia Twojego urządzenia!
NIE pomagam na PW, od tego jest forum!

Podoba Ci się mój soft? Pomogłem w jakiś sposób? Podziękuj
Odpowiedz
Confused
Odpowiedz
Owszem, były problemy z wyświetlaniem się elementów na stockowym laucherze ale występowały na KitKacie. Na AndroidNow HD i na ChupaChups nie zauważyłem żadnych problemów, wszystko działa świetnie. Na czystym Lizaku zauważyłem poprawę wydajności, stockowy laucher miał już mniejsze problemy z wyświetlaniem wielu elementów np przy szybkim przechodzeniu z ekranu na ekran.
Jedyne do czego można się przyczepić i NIE jest to zależne od oprogramowania to klawiatura od LG - w czasie pisania smsów może się okropnie zaciąć, a pomaga wtedy restart telefonu lub zwyczajne zastąpienie jej inną klawiaturą ze sklepu Google'a.
Ogólnie jest ok, przynajmniej u mnie, i mam nadzieję że kolejne aktualizacje niczego nie zepsująBig_smile.
Pamiętaj, że wszystko wgrywasz na własne ryzyko i nikt z forum nie ponosi odpowiedzialności za możliwe ewentualne uszkodzenia Twojego urządzenia!
NIE pomagam na PW, od tego jest forum!

Podoba Ci się mój soft? Pomogłem w jakiś sposób? Podziękuj
Odpowiedz
Oczywiście było by dobrze gdyby LG szybko zareagowało na najnowszy system od androida. I zaktualizowało swoje telefony do takowej wersji, oczywiście tez usprawniając go o działającą dobrze klawiaturę i wzbogacenie launchera. Big_smile
Confused
Odpowiedz