OFICJALNY SKLEP PARTNERA

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie Blackberry Bold 9900 - Opinie
Chciałbym poznać wasze opinie o modelu BB Bold 9900Big_smile
Miał ktoś z was z nim do czynienia ?Big_smile
Interesuje mnie przede wszystkim rzeczywisty czas pracy na baterii Big_smile i to czy w dzisiejszych czasach warto pokusić się jeszcze na telefon z fizyczną klawiatura .
Chciałbym poznać przede wszystkim zdanie samych posiadaczy jeżeli tacy istnieją na forum.
Nie jest to moje pierwsze spotkanie z produktem tej firmy . Kiedyś przez dłuższy czas użytkowałem model 8310 i bardzo sobie chwaliłem dlatego kusi mnie czy nie warto jeszcze wrócić do produktów Blackberry. Stary flagowiec to całkiem fajna alternatywa biorąc pod uwagę cenę i prawdopodobnie również jakość. Wiem że produkty RIM nie są dla każdego , znam swoje wymagania co do telefonu i myślę że gdyby 9900 dysponował porządna baterią , sprostałby moim oczekiwaniom Exciting Jak to wypada jednak w praniu? 2x 1,20 GHz i 1230 mAh wygląda obok siebie nieco dziwacznie jeżeli miało się już kiedyś coś wspólnego z androidem.
BB7 to jednak inny system dysponujący innymi optymalizacjami , oraz innych wymaganiach niż system android.
Zapraszam do dyskusji na temat produktów spod noża kanadyjskiego producenta o którym w ostatnim czasie znów się mówi. Wszystko za sprawą dwóch nowych flagowców, oraz rozmowach w sprawie sprzedaży firmy która była gigantem wśród telefonów korporacyjnych Big_smile
Odpowiedz
BB bardzo dobry telefon wytrzymały ,dobra bateria tylko ta cena [[ ZA WYSOKA ]] miałem okazję bawić się Q5 kumpel bardzo sobie chwali szybki dobry telefon Big_smile tylko system podobno porażka ...
Confused
Odpowiedz
Bolda 9900 można już dostać w przystępnej cenie Big_smile
BBOS10 na pokładzie Q10 też mnie kusi ale niestety nie chcę wydawać tyle pieniędzy Big_smile Może w przyszłości ewentualna przesiadka na Q10.
Podobno porażka ? Czyli korzystałeś z niego w końcu czy nieBig_smile Twoja wypowiedz troszkę sobie zaprzecza Big_smile
Jeżeli miałeś do czynienia z Boldem 9900 powiedz mi czy 1230 mAh wystarczy na powiedzmy 2 dni przy umiarkowanym korzystaniu (40 wiadomości i godzinka rozmowy dziennie). W przypadku 8310 czas pracy na baterii był naprawdę imponujący. Dziś doszły lepsze wyświetlacze , szybsze procesory a 1230 mAh wygląda przy tym nieco mizernieBig_smile
Coraz więcej producentów kieruje się zasadą by smartfon wytrzymał jeden cały dzień przy umiarkowanym użytkowaniu . Powoli wyrabia się w nas taki schemat: ładujemy telefon w nocy by w dzień z jego intensywnie korzystać a potem znów podłączyć go na noc. Przy takim podejściu producenci wciąż mogą napędzać swoje telefony nowymi podzespołami , pomijając baterie która w tym przypadku nie musi wytrzymać 2 dniBig_smile
Odpowiedz
Nie miałem okazji boldem się bawić . Unhappy ale testowałem Grimace Q5 jak na BB to niezły telefon tylko cena do specyfikacji poraża ... wszystko ok nawet wytrzyma te nie całe 2 dni ale co to jest w porównaniu do nokii E52 która wytrzymywała tydzień użytkowania Big_smile niestety teraz telefony robią po łebkach , specyf dosyć niezła a bateria porażka .
Confused
Odpowiedz
Q5 do mnie średnio przemawia , przede wszystkim nie podoba mi się wizualnie , ale to po prostu kwestia gustu , za to Q10 robi na mnie duże wrażenie tylko ta cena , patrząc jednak na ceny w abonamentach to najnowsze produkty BB zlecą z cen. Zarówno Z10 jak i Q10 będzie za parę miesięcy można kupić za rozsądniejsze pieniądze .
Nadszedł w końcu czas kiedy powinienem zmienić telefon , przeanalizowałem swoje wymagania co do telefonu , Bold 9900 byłby w tym przypadku wystarczający . Nie mam tendencji do grania na telefonach , zdjęcia jeżeli wykonuje mają to być tylko materiały podglądowe zazwyczaj są to szybkie notatki, po czynnym korzystaniu z HD2 na androidzie zdałem sobie również sprawę jak ważny jest dla mnie czas pracy na baterii dlatego przy wyborze nowego telefonu będę się nim kierować . Ważnym argumentem dla mnie są również możliwość personalizacji . W przypadku androida 4.x zarówno intuicyjność jak i personalizacja stoi na bardzo wysokim poziomie, telefony z WP nie są dla mnie , testowałem i po prostu czegoś mi brakowało , kolejnym argumentem który biorę pod uwagę to również komfort pisania wiadomości w tej dziedzinie BB jest absolutnym dominatorem, biorę pod uwagę zarówno stronę programową jak i fizyczną, w starszych produktach RIM , pisanie na fizycznej klawiaturze było bardzo dopracowane, w dzisiejszych modelach może być tylko lepiej . Bold 9900 jest to takie komfortowe wyjście , ponieważ za 600 zł można wyrwać kilkomiesięczne sztuki. Gdyby coś jednak się nie spodobało można zawsze sprzedać telefon w podobnej cenie.
Moja koncepcja na obecną chwilę wygląda tak jeżeli Bold 9900 spełni moje wymagania pod względem energetycznym jestem w stanie ponownie zaufać firmie z Kanady , jeżeli nie to szykuje się na przesiadkę na Nexusa 4 Big_smile Jeżeli ktoś korzystał z BB9900 proszę o info jak wygląda sprawa baterii Big_smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości