OFICJALNY SKLEP PARTNERA

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbian S60 & ^3 Jailbreak

Jak odblokować telefon?

1. Pobierz paczkę NortonHack.zip a następnie rozpakuj ją.

.zip   NortonHack [Jaro070].zip (Rozmiar: 887.41 KB / Pobrań: 237)

2. Zainstaluj w telefonie aplikację NortonSymbianHack.sisx

3. Uruchom aplikację.

4. Przejdź do: Opcje -> Anti-Virus -> Quarantine list.

5. Przejdź do: Opcje -> Restore i potwierdź komunikat.

6. Wyjdź z aplikacji i usuń z menadżera aplikacji Symantec Symbian Hack. Usuń również folder C:\shared

7. Zainstaluj aplikację RomPatcherPlus_3.1.sisx z paczki z pierwszego punktu.

8. Uruchom RomPatcher i aktywuj:
  • Open4All RP+ aby mieć dostęp do wszystkich plików systemowych.
  • Install Server RP+ aby móc instalować niepodpisane aplikacje (jeżeli pojawi się czerwony krzyżyk to pobierz odpowiedni plik installserver.exe stąd).

To wszystko. Teraz mamy dostęp do wszystkich plików systemowych oraz możemy instalować niepodpisane aplikacje. Pamiętaj, że wszystkie czynności wykonujesz na własną odpowiedzialność. Więcej informacji znajdziecie na stronie autora.

Autorem tego sposobu jest CODeRUS.
Odpowiedz
A ten plik Install Server RP+ gdzie wkleic bo robie wszystko jak podane ale nie wiem gdzie go wkleic?? Z gory dziekiBig_smile
Odpowiedz
Na kartę pamięci w katalogu Patches, jeżeli nie masz tego katalogu to go utwórz.
Odpowiedz
Niestety. Sposób u mnie nie działa.
5. U mnie po potwierdzeniu komunikatu mówi że nie usunie. Plik pozostaje widoczny.
6. Po odinstalowaniu Symantec... nie wiem gdzie szukać folder shared ponieważ na C: nie ma takiego.
7. Prosi o certyfikat...
Pobierane stąd.
Jakieś uwagi? bo bardzo chce go złamać.
Odpowiedz
Spróbuj tego jeszcze:
Kod:
http://nokia-c6.pl/watek-Hack-telefonu-nowa-metoda_1054
Odpowiedz
Każdym sposobem próbowałem z tego wątku http://nokia-c6.pl/watek-Pytanie-Jak-zlamac-system_1569 post 2 bodajże. Żaden nie działa. Opisałem problem w postach.
Odpowiedz
A nie lepiej wgrać zmodyfikowany soft? Szybciej i bez problemów, skoro masz C6 proponuję ten:
Kod:
http://nokia-c6.pl/watek-C6-00-RM-612-40-0-021-0597993-C6-TNC-Edition-v2_1579
Odpowiedz
Jestem za... Ale czy nie uwale telefonu? Nie potrace swoich danych ustawien? Wiadomo zrobie backup ale wolal bym wiedziec. Dzieki z gory. Victory
Odpowiedz
Poczytaj wszystko dokładnie to nie uwalisz. Co do ustawień to lepiej ich nie przywracać backup-em, możesz przywrócić wiadomości, kontakty, zakładki. A co do ustawień, to nie ma ich aż tak dużo żeby ich ponowne ustawienie zajęło dużo czasu.
Odpowiedz
Sorki że teraz odpisuje. Brak dostępu do neta. A jakim kabelkiem to zrobie? bo coś mi się przeczytało gdzieś że chyba nie po usb?
Odpowiedz